Sprinklr.co laat zien dat bio keihard verkoopt

Producten 23-09
Sprinklr.co laat zien dat bio keihard verkoopt

Biologische tuinplanten en bloembollen zitten in de lift. Sprinklr, webshop voor biologische tuinplanten, bloembollen en zaden, tikte halverwege september dit jaar een omzet van ruim 2 miljoen euro aan biologische producten aan. In het hele kalenderjaar 2023 bleef het aandeel biologisch van de omzet nog net onder de twee miljoen.

Sprinklr.co laat zien dat bio keihard verkoopt

Sprinklr ziet het animo voor gifvrij tuinieren toenemen. "We hebben veel planten met een lagere prijs toegevoegd aan ons assortiment en onze prijzen niet of nauwelijks verhoogd. De verhoogde omzet betekent dus dat er werkelijk meer planten, bloembollen en zaden zonder chemische middelen in de Nederlandse tuinen zijn geplant", zegt Sprinklr-oprichter Suzanne van Straaten. Tot en met half september 2023 verstuurde de webshop 190.300 tuinplanten. Dit jaar zijn dat er tot half september 260.000, een groei van 36 procent.

Sprinklr.co laat zien dat bio keihard verkoopt

Gifvrije tuinen zijn hard nodig voor meer biodiversiteit

Sprinklr is erg blij met de groei. "Hoe meer gifvrije tuinen hoe beter dat is voor biodiversiteit in Nederland. Met onze pionierende kwekers en onze toegewijde klanten laten we zien dat er wel degelijk een markt is voor biologische sierteelt", zegt Van Straaten. "We hopen dan ook dat meer kwekers kiezen voor een omschakeling van gangbaar naar biologisch. We roepen twijfelende kwekers op ons te contacteren."

Omzetstijging van nog zeker 2 ton verwacht

Sprinklr verwacht de komende maanden voor zeker 2 ton aan biologische producten te verkopen. "Het najaar is een uitstekend moment om jonge planten in je tuin te zetten, dus mensen zijn volop aan het tuinieren", zegt Van Straaten. "Bovendien zitten we in het bloembollen-seizoen, dat nog tot in november doorloopt." De grootste omzet realiseerde Sprinklr met planten van Kwekerij Verhoeven en Kwekerij Lageschaar en met de biologische bollen van John en Johanna Huiberts. De webshop verkoopt ook biologische zaden van De Bolster, en biologische fruitplanten van Hoogeveen. In 2023 realiseerde de webshop een omzet van 2,6 miljoen, met een gezonde winst.

Steward ownership Sprinklr

Sprinklr is sinds begin 2023 steward owned, dat betekent dat het eigendom van de B.V. in handen is van een stichting. Winst vloeit daardoor terug het bedrijf in, met het doel biodiversiteit te versterken.