Van der Haeghe introduceert nieuwe Redexim-machine

Producten 11-09
Van der Haeghe introduceert nieuwe Redexim-machine

Redexim is verheugd de lancering van de Scarivator aan te kondigen, een nieuwe machine die het onderhoud van hybride sportvelden zal revolutioneren. Met de toenemende populariteit van hybride velden is deze machine speciaal ontwikkeld om ongewenst materiaal in de wortelzone te verwijderen, de grond los te maken en een gladde, vlakke ondergrond te garanderen, zonder de ondergrond te beschadigen.

Van der Haeghe introduceert nieuwe Redexim-machine

Hybride oppervlakken worden na verloop van tijd van nature verdicht, waardoor effectieve renovatie noodzakelijk is om de prestaties en levensduur te behouden. De Scarivator speelt hierin een cruciale rol door de bovenste laag van het oppervlak los te maken.

Van der Haeghe introduceert nieuwe Redexim-machine

De machine is uitgerust met twee horizontale balken voorzien van schuine veertanden, die op instelbare dieptes tot 35 mm in het oppervlak werken. De balken bewegen heen en weer, waardoor het organische materiaal en de grond in beweging worden gebracht en losgemaakt, zonder dat synthetische vezels zich om de rotor wikkelen, wat dure reparaties voorkomt.

De diepte van de tanden kan nauwkeurig worden ingesteld met behulp van de looprol aan de voorzijde en een stelmechanisme op de balk. Dit mechanisme is eenvoudig te bereiken via toegangsluiken aan de bovenzijde van de machine. Aan de zijkanten zijn doorgangen aangebracht om de moeren gemakkelijk los en vast te draaien.

De Scarivator heeft een werkbreedte van 213 cm en is het resultaat van jarenlange tests in samenwerking met aannemers en fabrikanten van hybride velden.
De machine is geschikt voor zowel hybride oppervlakken, natuurlijk gras, maar kan ook worden ingezet tegen het verdichten van grasmatten en het onderhoud van kunstgras. De machine zal beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2025.