Bij de productie van de screens zet Renson in op het gebruik van hernieuwbare energie, een lange levensduur van de producten en het beperken van restafval. Onvermijdelijk ontstaan screendoekresten. Een deel van die resten krijgt nu een tweede leven. Ze vormen de nieuwe grondstof voor een exclusieve Renson-totebag, vervaardigd door maatwerkers van ’t Veer in Menen.
Bij de productie van screens worden doeken op maat versneden. Zo ontstaat doekafval. De nieuwe totebags recupereren ongeveer 260 gram screendoekresten per tas. In 2024 worden alvast de eerste 2.500 van deze bijzondere totebags gemaakt. Goed voor om en bij de 650 kilogram doekafval dat in een eerste fase van dit project een nieuwe functie krijgt. Supply chain manager Leen Vermeir van Renson: “Het is niet de eerste keer dat we afval uit onze productie circulair gebruiken, evenmin dat we er een maatschappelijk engagement aan koppelen. Voor Kom Op Tegen Kanker maakten we al soortgelijken toiletzakken.”
Het nieuwe Renson-gadget sluit alvast perfect aan bij de bedrijfswaarden. Duurzaam, innovatief design loopt als een rode draad doorheen het assortiment ventilatie, zonwering en outdoor living. En nu dus ook door de totebags, die functioneel, esthetisch en onderhoudsvriendelijk zijn.
‘t Veer maakt totebags uit screendoekresten
Voor het vervaardigen van de totebags doet Renson een beroep op maatwerkbedrijf ’t Veer uit Menen. In de confectieafdeling krijgen de ‘groene’ tassen zorgvuldig vorm. “Onze medewerkers vinden het alvast een leuk project om aan mee te werken”, weet productieverantwoordelijke Yoeri Vermeersch. “Ook bij ons staat duurzaamheid hoog op de agenda. Dit soort producten mogen maken en zo bijdragen aan een milieubewustere maatschappij juichen we dus toe.”
Bekijk hier hoe de exclusieve totebag gemaakt wordt in ’t Veer.
- Bekijk ook
- renson.be