Professionele robotmaaiers klaar voor AI-functies

Producten 21-10
Professionele robotmaaiers klaar voor AI-functies

Husqvarna introduceert in het voorjaar van 2025 nieuwe professionele robotmaaiers die klaar zijn voor het gebruik van Artificial Intelligence. De robotmaaiers draaien op een gloednieuw AI-ready platform. De drie nieuwe modellen zijn: Automower 580L EPOS, Automower 580 EPOS en Automower 560 EPOS. Deze maairobots leiden tot een verandering in het onderhoud van sportvelden, golfbanen en facility management.

Professionele robotmaaiers klaar voor AI-functies

Het nieuwe platform is toekomstbestendig; het is ontworpen om nieuwe functies direct te integreren zodra die beschikbaar zijn. Zoals compatibiliteit met een nieuwe zonnepaneellader voor afgelegen locaties, op maat gemaakt om naadloos samen te werken met het platform. De eerste toepassingen hiervan zijn een camera met nachtzicht en uitzonderlijke behendigheid in het vermijden van obstakels. De cameratoepassing zal in 2026 beschikbaar zijn en compatibel zijn met de drie nieuwe Automower-modellen. 

Expertise

"De vraag naar betrouwbare commerciële autonome oplossingen voor gazononderhoud blijft stijgen. Met de nieuwe maairobots spelen we nog beter in op de behoeften van de klant en ontwikkelen we een nieuw marktsegment voor commerciële robotmaaiers. We bouwen daarbij voort op het succes van Husqvarna CEORA", aldus Wim van Veldhuizen, pro salesmanager Husqvarna Division. "Husqvarna verzet de bakens binnen het commerciële segment en we maken hierbij gebruik van onze ongeëvenaarde expertise op het gebied van robotica en innovatieve oplossingen voor professionele hoveniers. We zijn klaar om het voortouw te nemen." 

Zonder grensdraad

De nieuwe robotmaaiers zijn van A tot Z ontworpen met de focus op prestaties, kracht en efficiëntie. Ze bieden geavanceerde autonome opties, kunnen draadloos maaien (zonder een grensdraad) en beschikken over selecteerbare maaipatronen. Met deze mogelijkheden is het mogelijk om de grasmat eenvoudig te onderhouden, tijd te besparen en kosten te reduceren terwijl de kwaliteit van het gras verbeterd wordt. De nieuwe Automower-modellen zijn ontworpen in Zweden en worden geproduceerd in Europa.

Drie modellen robotmaaiers

Het nieuwe Husqvarna-platform omvat drie modellen voor verschillende toepassingen.

  • Golfbanen: De Automower 580L EPOS is afgestemd op golfbanen en uitgerust met een mes voor maaihoogtes tussen 10 en 50 mm. De krachtige maaier met draadloze bediening en selecteerbare maaipatronen is ideaal voor het maaien van fairways en roughs. De robotmaaier is geoptimaliseerd voor maximale uptime met start op afstand. De Automower 580L EPOS heeft een motor van 80W en maait tot 1,6 hectare in 48 uur. Hellingen tot 45 procent vormen geen probleem. Verkrijgbaar vanaf voorjaar 2025 voor € 7.109 (excl. btw).

  • Sportvelden: De Automower 580 EPOS is primair ontworpen voor sportvelden en heeft een krachtige motor voor een grote oppervlaktecapaciteit. De maairobot werkt draadloos, wat zorgt voor eenvoudige installatie en gemakkelijk onderhoud. De Automower biedt extra flexibiliteit om sportvelden te onderhouden en houdt daarbij rekening met specifieke behoeften qua grashoogte (van 20 tot 60 mm) en speelomstandigheden. Verder beschikt de maairobot over start op afstand om de uptime te maximaliseren. De Automower 580 EPOS heeft een motor van 80W en maait tot 1,6 hectare in 48 uur. Hellingen tot 45 procent vormen geen probleem. Verkrijgbaar vanaf voorjaar 2025 voor € 6.951 (excl. btw).

  • Facility management: De Automower 560 EPOS is specifiek gemaakt voor faciliteitenbeheer en is geoptimaliseerd voor maximale uptime met start op afstand en meer operationele flexibiliteit. De robotmaaier biedt ook draadloos maaien met selecteerbare patronen en heeft een flexibele vooras waardoor hij ideaal is voor heuvelachtige, uitgestrekte en complexe terreinen. De maaihoogte is instelbaar van 20 tot 60 mm. De Automower 560 EPOS heeft een motor van 40W en maait tot 1,2 hectare in 48 uur. Hellingen tot 50 procent vormen geen probleem. Verkrijgbaar vanaf voorjaar 2025 voor € 5.529 (excl. btw).

    Husqvarna breidt met het nieuwe platform zijn portfolio van autonome oplossingen uit, in lijn met de visie om de landschapsarchitectuur van de toekomst te ontwikkelen door middel van slimme technologie. De innovatieve aanpak achter deze robotmaaiers zorgt er volgens de fabrikant voor dat commerciële gebruikers toegang hebben tot geavanceerde oplossingen met hoge productiviteit en superieure resultaten.