Nieuwe accu-technologie van Metabo

Producten 10-09
Nieuwe accu-technologie van Metabo

Met de LiHDX-technologie zet Metabo naar eigen zeggen opnieuw een nieuwe standaard in accu-technologie voor professionele gebruikers die vertrouwen op maximale prestaties en efficiëntie.

Nieuwe accu-technologie van Metabo

De nieuwe LiHDX-accu's van Metabo leveren tot 100 procent meer vermogen, overtuigen met tot 85 procent langere looptijden en worden twee keer zo snel opgeladen. Deze kwantumsprong in prestatie en productiviteit is vooral duidelijk bij machines met een hoog vermogen zoals haakse slijpers, grote boorhamers en invalcirkelzagen. De nieuwe tabless-technologie maakt het mogelijk: de sleutel tot meer vermogen is een lagere interne weerstand van de batterijcellen. De technische ‘bottleneck’ van vorige celgeneraties is in deze nieuwe generatie geëlimineerd. Hierdoor kan er meer energie stromen, wat hogere prestaties betekent. Tegelijkertijd blijft de cel koeler. Dit verlengt de gebruiksduur.

Nieuwe accu-technologie van Metabo

Snel en flexibel in gebruik

Met de nieuwe ASC 290-supersnellader zijn de LiHDX-accu‘s in slechts 30 minuten weer volledig operationeel. Snel opladen, minder vaak ontladen - dat is een waardevol pluspunt in efficiëntie voor professionals in het dagelijks gebruik. Dit geldt zowel voor de 8.0 Ah high-performance accu‘s, die ideaal zijn voor energie-intensieve toepassingen, als voor de LIHDX met 4.0 Ah. De zeer handzame 4.0 Ah-accu is bijvoorbeeld de juiste keuze voor vermoeidheidsvrij en comfortabel werken boven het hoofd.

Duurzaam

Als het om een lange levensduur gaat, zijn LiHDX-accu's duidelijk de nieuwe topklasse. Dankzij de constant hoge prestaties en de aanzienlijk langere levensduur van LiHDX-accu‘s hoeven gebruikers veel minder vaak accu‘s te vervangen. Minder vaak opladen betekent niet alleen meer efficiëntie en een langere levensduur van de accu. "Een ander belangrijk voordeel van LiHDX is de duurzaamheid", zegt Bernd Fleischmann, chief technology officer bij Metabo-moederbedrijf KOKI Holdings Group. "De verminderde opwarming van de accu's tijdens het gebruik beschermt de chemie in de cellen. De cellen gaan langer mee dan bij welke vorige accu-generatie dan ook. Het resultaat is dat gebruikers gewoon minder accu‘s gebruiken, waardoor er minder grondstoffen worden verbruikt."

Volledige compatibiliteit 18V-machines van Metabo

De LiHDX-accu's zijn 100 procent compatibel met alle 18V-machines van Metabo, wat betekent dat elke accu-machine van de afgelopen 15 jaar zonder problemen met de nieuwe LiHDX-accu's gebruikt kan worden. Dit geeft gebruikers de zekerheid dat ze hun bestaande machines zonder extra investeringen kunnen blijven gebruiken. De LiHDX-accu's maken ook deel uit van het CAS multi-brandsysteem en zijn compatibel met 18 Volt accu-machines van meer dan 40 fabrikanten.