Kant & Klaar Haag ECO voor stad en land

Producten 10-10
Fotocredit: Mobilane/VidiPhoto
Fotocredit: Mobilane/VidiPhoto

René de Visser, kernwethouder van Domburg (gemeente Veere, Zeeland), plantte samen met Mark Rottier van hoveniersbedrijf Minderhoud de eerste Kant & Klaar Haag ECO in Nederland.

Fotocredit: Mobilane/VidiPhoto
Fotocredit: Mobilane/VidiPhoto

De nieuw ontwikkelde haag is samengesteld uit zeven verschillende inheemse plantsoorten. Het product is gekweekt door groenspecialist Mobilane uit Bemmel (Gelderland) die met de nieuwe haag een oplossing biedt voor het bevorderen van biodiversiteit, het versterken van lokale ecosystemen en natuurherstel. De Visser: “In degemeente Veere waar Domburg onderdeel van is, hechten we sterk aan een duurzame leefomgeving voor mens en dier. Groen en met name inheemse planten zijn daarbij essentieel voor onder meer bijen en vogels.”

Kant & Klaar Haag ECO voor stad en land

Haag uit 7 inheemse plantensoorten

De nieuw ontwikkelde haag bestaat uit zeven inheemse plantsoorten: wilde liguster (Ligustrum vulgare), veldesdoorn (Acer campestre), meidoorn (Crataegus monogyna), haagbeuk (Carpinus betulus), sleedoorn (Prunus spinosa), Gelderse roos (Viburnum opulus) en hazelaar (Corylus avellana). De combinatie staat garant voor seizoensgebonden bloei en een rijke mix aan blad-, bloem- en beskleuren. Dat maakt de ECO-haag ook aantrekkelijk voor een verscheidenheid aan insecten en vogels. De planten zijn gedurende twee jaar opgekweekt langs een milieu- en diervriendelijk raster. Het wortelgestel zit in een biologisch afbreekbare bak van kokosvezels. De haag met een breedte van 120 cm en een hoogte van 180 cm is jaarrond aan te planten met uitzondering van vorstperioden. Het onderhoud bij toepassing in de openbare ruimte beperkt zich tot eenmaal snoeien per jaar (januari/februari).

Kant & Klaar Haag ECO voor stad en land