Grijs of toch liever kleurrijk?

Producten 29-07
© Paul Sebesta
© Paul Sebesta

ADLER is pionier op het gebied van voorvergrijsde houten gevels en bracht met Pullex Silverwood meer dan twintig jaar geleden het eerste en nog steeds populairste vergrijzingslazuur op de markt: dit maakt korte metten met het natuurlijke verweringsproces en zorgt ervoor dat hout gelijkmatig vergrijst.

© Paul Sebesta
© Paul Sebesta

Inmiddels kan hout op veel verschillende manieren worden vergrijsd. Zo zijn er oplosmiddelhoudende producten en producten op waterbasis op de markt, die voor verschillende houtsoorten en -oppervlakken kunnen worden gebruikt. De voorvergrijzing met ADLER-producten kent geen grenzen: niet qua intensiteit en ook niet qua kleurschakering: van licht glanzend zilver tot donker-rookbruin: alles is mogelijk.

Grijs of toch liever kleurrijk?

Niet alleen voorvergrijsd

Niet alleen voorvergrijsde gevels zijn in, maar er zijn in het straatbeeld ook steeds vaker gekleurde gevels te vinden. Steeds meer architecten en planologen combineren bescherming met schoonheid en waarderen de mogelijkheid om zich met bijzonder kleurgebruik te onderscheiden. Daarvoor heeft ADLER nu een volledig nieuw palet aan trendkleuren ontwikkeld. Het populaire metalliceffectlazuur ADLER Lignovit Platin is nu verkrijgbaar in diverse opvallende tinten: van het zonnige, warme Nazca-goud tot het vurige Thulit-rood en het aardse Mojave-groen.

Grijs of toch liever kleurrijk?

Bij de ontwikkeling van de Lignovit Platin trendkleuren hechtte ADLER extra veel waarde aan een uitstekende weerbestendigheid en een gelijkmatige verwering. Daarnaast wordt het oppervlak van een houten gevel tegenwoordig niet meer geheel door de lak ‘bedekt’, maar wordt de natuurlijke schoonheid van het hout juist goed benadrukt. Bij gebruik van Lignovit Platin blijft de houtstructuur dan ook goed zichtbaar. Lignovit Platin is verkrijgbaar in vijftien verschillende kleuren.