Duurzaam innoveren in home & interieur

duurzaam 01-07
Duurzaam innoveren in home & interieur

Ook kleinere bedrijven krijgen te maken met nieuwe Europese wet- en regelgeving rondom duurzaamheid. Naast extra administratie (en wellicht extra hoofdpijn) levert dat ook nieuwe kansen op, waarbij circulariteit een stevige basis voor groei en innovatie blijkt te zijn. CIRCO helpt bedrijven om die kansen te pakken.

Duurzaam innoveren in home & interieur

Tot nu toe raakte wetgeving rond duurzaamheid alleen grotere spelers, maar daar komt dus verandering in. “Er is echt sprake van een kantelpunt,” zegt Craftscurator Irene Vermeulen. “De manier waarop we ontwerpen, produceren en consumeren gaat ingrijpend wijzigen.”

Craftscurator Irene Vermeulen
Craftscurator Irene Vermeulen

Het is hoog tijd om een stap te zetten naar strategische duurzaamheid: een groenere én een sterkere business. Een korte cursus (of ‘track’) bij CIRCO helpt in dit cruciale stadium.

Duurzaam innoveren in home & interieur

In een CIRCO-track doen bedrijven grondig én praktisch inzicht op. Daarbij gaat het onder meer over nieuwe businessmodellen en design strategieën om de concurrentiekracht te vergroten. Coachingsessies helpen de deelnemers bij het ontdekken van de beste koers.

Concreet duurzaamheidsplan

Het resultaat van de track is een concreet plan, getoetst op technische en commerciële haalbaarheid, dat op korte termijn realiseerbaar is. “Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van nieuw materiaal, of aan een business case voor recycling,” licht Irene Vermeulen toe. “Voor groei en innovatie móeten ketenpartners samenwerken, en dat levert eigenlijk altijd resultaat op.”

Dit najaar starten twee CIRCO-tracks: een voor bedrijven in de interieur- en meubelbouw en een specifiek voor ondernemingen in woondecoratie. Beide tracks staan open voor alle typen ondernemingen: groot en klein, producenten en importeurs, ketenpartners en zzp’ers.