Bobcat presenteert op ATH/GTH een uitgebreide range machines

Producten 23-07
Bobcat presenteert op ATH/GTH een uitgebreide range machines

Inter-Techno, de Nederlandse importeur van Bobcat, presenteert op de beurzen AgroTechniek Holland en GroenTechniek Holland, die van 14 tot en met 17 september in Biddinghuizen gehouden worden, een groot assortiment machines voor zowel de groene sector als de agrarische sector. Inter-Techno is te vinden op stand 3.23 in de zogenaamde ‘mixed zone’.

Bobcat presenteert op ATH/GTH een uitgebreide range machines

Op de stand zijn onder meer zero-turn maaiers, machines voor gazononderhoud, de MT100 minirupslader, (elektrische) minigravers, wielladers en aantal verdichtingsmachines van Bobcat te zien, waarmee Inter-Techno zich vooral op de groenvoorziening richt. Voor de agrarische sector zijn de compacte tractoren, de schrankladers en de speciale agri-versie van de TL30.70 verreiker interessant.

Veel aandacht gaat op de stand van Inter-Techno uit naar de compacte tractoren. De lijn bestaat uit drie series. De 1000-serie bestaat uit lichte minitrekkers van 700 kilo met een 18 kW (24,5 pk) motor en een hydrostatische aandrijving. De trekkers uit de 2000-serie wegen zo’n 1360 kilo en zijn leverbaar met een 18, 26 of 29 kW motor in combinatie met een mechanische 12/12-transmissie of een hydrostatische transmissie. Daarnaast is er keuze uit een uitvoering met een cabine of een veiligheidsbeugel. De compacte trekkers uit de 1000- en 2000-serie hebben daarnaast een midden-PTO voor de montage van een middenmaaier en meerdere hydrauliekopties voor het gebruik van aanbouwdelen. De CT4000-modellen zijn met een vermogen van 40 of 48 pk de zwaarste in de serie. Op de Inter-Techno-stand zijn vijf uitvoeringen te zien: de CT1025, CT1025 (met middenmaaier en voorlader), de CT2025, de CT2525 en de CT4058.

Machines voor maaien en gazononderhoud

Tijdens ATH/GTH zijn ook zes Bobcat-maaiers te zien: de ZT2000, de ZT3000, ZT3500, de ZT4000, de ZT6000 en de WS4000. De vijf zero-turn maaiers hebben maaidekken van 121 tot 155 centimeter breedte, een vermogen van 14,9 tot 19 kW en rijsnelheden van 11 tot 19,3 km/u. De WS4000 is een ‘stand on-maaier’. De meeste maaiers hebben Kawasaki-motoren en door Bobcat zelf ontwikkelde maaidekken. Deze hebben extra ruimte waardoor het gras voor het maaien omhoog wordt gezogen voor een beter maaibeeld. Op ATH/GTH zijn voor het eerst in ons land een aantal (voormalige) Ryan-machines voor gazononderhoud in het bekende Bobcat-design te zien. De lijn bestaat uit beluchters, doorzaaiers, zodesnijders en verticuteermachines.

Mini-gravers

Inter-Techno vestigt uiteraard ook de aandacht op de succesvolle lijn minigravers. Op de stand staan de E17z, de E20z, de E26 (met canopy), de E35z en de E55z. Met een bedrijfsgewicht oplopend van 2 tot 6 ton en een vermogen van 7,5 kW tot bijna 40 kW biedt de serie een ruime keuze voor alle toepassingen. Dankzij de kleine afmetingen en zwenkstraal zijn de machines geschikt voor kleine ruimtes. Daarnaast zijn de elektrische minigravers E10e, E19e en E35e te zien. Deze stille en uitstootvrije graafmachines zijn ideaal voor werkzaamheden in zero-emissie zones, woonwijken en landelijke gebieden. De accuduur is een werkdag, maar bij zware en continue werkzaamheden kunnen de accu’s afhankelijk van de netspanning binnen 3 tot 12 uur weer helemaal opgeladen worden.

Net als de schrankladers van Bobcat zijn de minigraafmachines geschikt voor een groot aantal aanbouwdelen zoals grondboren, sloophamers, bezems en maaiers, waarmee de machines voor veel werkzaamheden op het land, in de tuinaanleg of de groenvoorziening ingezet kunnen worden.

Wielladers

Bobcat staat ook bekend om het ruime assortiment laders. Op ATH/GTH zijn te zien: de MT100 minirupslader, de L28 kniklader en de L95 wiellader, het topmodel uit de serie wielladers. De MT100 minirupslader is met een breedte van 90 cm., een vermogen van 25pk, een kiplast van 1.314 kilo, de joystick-bediening en de vele beschikbare aanbouwdelen de ideale machine voor het uitvoeren van arbeidsintensief handwerk. De bestuurder staat op een platform, waardoor hij een goed zicht heeft aan de zijkanten van de machine en op het aanbouwdeel. De L28 kniklader heeft een indrukwekkend hefvermogen en is dankzij het compacte formaat en kleine draaicirkel geschikt voor gebruik in kleine ruimtes. De kniklader beschikt over een telescopische hefarm en kan uitgebreid worden met aanbouwdelen voor diverse toepassingen. De cabine kan optioneel met verwarming geleverd worden, waardoor zij optimaal comfort biedt in ieder seizoen.

De L95, die vorig jaar op de markt kwam, is het topmodel van de serie Bobcat-wielladers. De L95 heeft een Bobcat-motor die 75 pk levert, een uitgebreid hydraulische systeem en een topsnelheid van 40 km/u. Het Power Quick-Tach-systeem is compatibel met andere standaardkoppelsystemen, zodat het wisselen van aanbouwdelen erg snel gaat. Voor werk met high-flow aanbouwdelen, zoals sneeuwfrezen en keerbezems, kan de L95 worden uitgerust met een high-flow-optie, die een hydraulisch debiet van 100 l/min levert.

De cabine van de L95 biedt bijzonder veel comfort. De bedieningselementen zijn logisch en ergonomisch om de chauffeur geplaatst en ze bieden veel handige functies. Het systeem voor automatische rijregeling beschermt de bestuurder tegen schokken op oneffen terrein. De cabine is uitgerust met een verwarmde en geveerde stoel, een modern klimaatsysteem, radio en een functie voor handsfree telefoneren.

Agri-versie van TL30.70 verreiker

Voor de landbouw en de veeteelt heeft Bobcat speciale verreikers ontwikkeld. De TL30.70 Agri, die op ATH/GTH te zien is, beschikt over een krachtige 100 pk Bobcat D34 motor en heeft net als de andere verreikers van Bobcat een zwaar uitgevoerde hydrostatische transmissie die snel en soepel vermogen levert. Dankzij het compacte formaat, de extra besturingsmodus en de goede bescherming van onderdelen is de machine wendbaar en voor vele toepassingen inzetbaar. De ruime cabine biedt optimaal comfort voor de bestuurder en beschikt over een efficiënt bedieningspaneel.