B Corp Certificering voor ECOstyle

Bedrijf 16-10
Het hoofdkantoor van ECOstyle in Oosterwolde
Het hoofdkantoor van ECOstyle in Oosterwolde

ECOstyle uit Oosterwolde krijgt B Corp Certificering voor haar merken ECOstyle, ECOstyle Professional, Vitalstyle en John & Co.

Het hoofdkantoor van ECOstyle in Oosterwolde
Het hoofdkantoor van ECOstyle in Oosterwolde

ECOstyle staat al bijna 55 jaar voor het herstellen en behouden van de natuurlijke balans voor plant en dier. Vanuit de basis in Oosterwolde is ECOstyle de afgelopen decennia van een Fries familiebedrijf uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming met vestigingen in België en Denemarken. De nu toegekende B Corp Certificering kan worden gezien als een bevestiging van de prominente positie van ECOstyle op het gebied van duurzaamheid en verantwoord ondernemen, en onderstreept de stappen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gemaakt.

B Corp voor hoge standaarden

De B Corp Certificering is een erkenning voor bedrijven die hoge standaarden hanteren op het gebied van duurzaamheid, transparante bedrijfsvoering en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De toekenning bevestigt ECOstyle's voortdurende toewijding aan ecologisch verantwoorde producten en hun minimale impact op het milieu. ECOstyle is het eerste bedrijf binnen de categorie met deze B Corp Certificering.

In 1967 zag aardappelteler Jan Zwart aan zijn eigen grond dat de nadruk op verhoging van de voedselproductie niet langer opwoog tegen de nadelige gevolgen van kunstmest. In de eerste jaren van wat later ECOstyle zou worden, schepte hij zelf de 25-kilozakken met organisch materiaal vol om ze daarna met de knecht in de vrachtwagen te laden. Oprichter Jan Zwart was een voorloper; hij startte zijn bedrijf vijf jaar voor de oprichting van Milieudefensie en de publicatie van The limits to growth, in Nederland beter bekend als Het rapport van de Club van Rome, beide in 1972.