Fusie Innogreen en Brimex

Algemeen 08-04
Fusie Innogreen en Brimex

Per 1 april 2024 zijn Innogreen en Brimex gefuseerd. Vanaf dit moment valt Brimex onder de paraplu van Innogreen, dat gevestigd is in Werkendam. Beide bedrijven speelden al langer met de gedachte van een mogelijk samengaan. “Als ondernemer in de duurzame sector is het verbrede van kennis en assortiment een enorme stap vooruit”, verklaart Ruud Snijders van Innogreen.

Fusie Innogreen en Brimex

“Samen zijn we sterker en flexibeler, met meer slagkracht in innovatie voor de groene sector. Het is van belang voor de continuïteit van je bedrijf dat je groot genoeg bent om mee te kunnen blijven gaan met de ontwikkelingen in het vak. Kunnen sparren met medevennoten maakt hier een belangrijk onderdeel van uit”, aldus vennoot Boudewijn Zandee van Brimex.

Ruud Snijders van Innogreen: “Daar komt bij dat ik altijd gedacht heb, als ik ooit fuseer, dan wordt dat met een gelijksoortig duurzame en persoonlijke onderneming. Door de fusie met Brimex is dit werkelijkheid geworden en kunnen we de klant nog steeds op de eerste, tweede en derde plaats zetten”.

Brimex medevennoot

Bij het samengaan van twee partijen zie je vaak één van de kapiteins het schip verlaten, maar daar is bij deze fusie geen sprake van. “Ik word medevennoot van Innogreen en ga deze verbintenis met veel plezier, vertrouwen en ambitie voor de lange termijn aan”, aldus Zandee. Hij vervolgt: “Brimex blijft Brimex alleen nu onder de paraplu van Innogreen, met de vele voordelen die dit biedt.”

Verhuizing

Met de fusie ging een fysieke verhuizing van de medewerkers van Brimex naar het kantoor van Innogreen gepaard. Samenwerken is nou eenmaal beter als je in één pand zit en in Werkendam was de ruimte om alle medewerkers te huisvesten. Ook zijn de magazijnen samengevoegd en gaat alles verstuurd worden vanuit Innogreen.

Perfecte match

Aangesloten hoveniers, groenvoorzieners, glastuinders maar ook gemeente en golfbanen van beide bedrijven kunnen de samenvoeging met vertrouwen tegemoet zien. Zij profiteren vooral van de genoemde voordelen en kunnen daarnaast nog meer op de bredere kennis en productontwikkeling vertrouwen. Door de specialisatie van Brimex in de natuurlijke vijanden en wildwering en de natuurlijke bodemverbetering en bemesting van Innogreen vullen de bedrijven elkaar perfect aan. Zandee: “Het is bovendien leuk om te zien hoezeer onze klantportefeuilles overeenkomen. Samen, met ons beider netwerk en productenpakket, staan we zeker sterker.”